Marockanska gatubarn rånade och ströp 88-årig kvinna – idag inleds rättegången

Foto: Polisen
Foto: Polisen


I dag inleddes rättgången mot två av de fyra unga män som misstänks för det grova rånet som inträffade natten mellan den 23 och 24 januari i en villa i södra Stockholm.
Två av de misstänkta är endast pojkar, 13 och 14 år gamla, och därför inte straffmyndiga.

Klockan var runt midnatt då den 88-åriga kvinnan vaknade av ett ljud. När hon vände sig om i sängen såg hon okända, unga män i sitt sovrum.
Hon trodde först det var en mardröm.
– Vad gör ni här? ropade kvinnan enligt polisförhör.
Då slits hon ner på golvet. Hon skriker till när hennes huvud slår i en bordsskiva – då tar en av gärningsmännen ett strypgrepp på henne så hon ska vara tyst.
– Jag fick känslan av att jag skulle dö. Så jag sa ingenting, säger den äldre damen i förhör.
Strypgreppet får kvinnan att svimma av. Man tror att det är då som gärningsmännen sliter ringarna av hennes fingrar så våldsamt att hennes hand efteråt är svullen och blå.

En av de nu åtalade männen, en 21-åring, står även åtalad för en grov stöld samma natt som rånet av den 88-åriga kvinnan.

En knapp timme senare, på T-Centralen i Stockholm, misstänks han ha gått fram till en kvinna i 60-årsåldern som satt på en bänk och väntade på tåget och slitit en guldkedja från hennes hals.

Händelsen fångades av övervakningskameror på tunnelbaneperrongen.

Rättegången avslutas i morgon.

Åklagaren yrkar på att de två åtalade unga männen som är ensamkommande från Marocko, om de döms, efter avtjänat straff ska utvisas.

Kommentera

swe_sek