Längtar efter att få bära slöja – det ger kvinnor makt över männen

 Bild: Yle/Matti Palmu
Bild: Yle/Matti Palmu

De tycker att kvinnor i slöja är otroligt vackra och vill själva börja bära slöja på heltid en dag. Men de vill inte riktigt göra det än, de vill lära sig mer om islam och dess regler.

Melisa och Merjema prövar dock ofta slöjor hemma, och båda tycker om tanken att kunna använda slöja.

– Man får ju visa håret för andra kvinnor, säger Melisa. Det är bara inför andra män som man har slöjan på sig.

En fördel med det, menar de, är att en man som faller för en kvinna i slöja inte faller för hennes kropp i första hand.

– Då kan man vara säker på att han väljer henne på grund av personligheten, säger Merjema till SvenskaYle.

Förutom det, så gillar de tanken med att bara mannen får se ens hår när man har gift sig, detta inkluderar dock inte männen som finns i deras familj.

Men för att kunna ta steget fullt ut, så finns det många regler de måste anpassa sig efter. Det är förbjudet att dricka alkohol, man får inte äta griskött. Man får heller inte gå runt i åtsittande kläder och måste be fem gånger om dagen.

Redan nu klär de sig alltid i slöja då de läser något ur Koranen.

– För kvinnor ska inte läsa Koranen med håret framme.

51 Comments

 1. Det finns länder där de kan gå helt fritt med båda slöja och burka utan att bli trakasserade. Själv vill jag helst inte se det, då det för mig är lika med männens förtryck mot kvinnan! Ingen kan påstå att kvinnan började med denna täckelse helt frivilligt! Detta är ett stort steg tillbaka på det den moderna västerländska kvinnan kämpat för länge. Feminister, varför är ni så tysta?

 2. Ena stunden pratas det om jämställdhet….i nästa så ska det bäras slöja och närma sig islam. Inom islam finns ingen jämställdhet överhuvudtaget. Vad är det för fel på follk???

 3. Måste vara ett svamptroll som har skrivit det här..
  Fråga hur fria kvinnorna är i Iran med fela platser om dom känner sig fria, i Gävle bara för en månad sedan slog sin fru och dotter bara för att dom inte bar slöja,

  1. Precis, och ingen MAN faller för en kvinna i slöja. Snacka om moment 22.
   Men dessa två kvinnor tycks vara så idiotiska redan nu, så de skulle säkerligen inte kunna attrahera en man, oavsett slöja eller ej.

 4. Ja jävlar vilken makt man får med slöja… Fråga kvinnor i Iran och kvinnor o Afghanistan och i Saudi vilken makt de har?
  Ja jisses vilka idioter det finns.

 5. Stackars dårar noll koll. Flytta till muslimskt land får ni se hur mycket makt ni får. Skrämmande hur många svenska kvinnor som vill att Sverige ska bli som Saudi Afghanistan mfl länder där sharialag gäller. Naiva och totalt IQ befriade

 6. diskussionen de för är inte slöja i sig, det är att bli troende … ”Men för att kunna ta steget fullt ut, så finns det många regler de måste anpassa sig efter.” Fine, men kalla det var det är, hade de bara varit slöjan så hade de kunnat bära det när och hur de vill. eller varför inte börja med ett huckle som Eulalia, lixsåm ”slöja light”

  sedan tror de att slöjan täcker hela kroppen oxå, om det nu inte är så de egentligen menar något annat än slöjan förståss.

 7. Ja, tänk vilken makt ni kommer att få med slöjan på. Ni får dela på mannen med ytterligare tre fruar, OCH hur många sexslavar som helst, som mannen tagit ur den icke.muslimska massan. Könsorganen era är bortskurna för att ni inte ska kunna njuta, så att det inte finns någon risk för att ni ska vara otrogna. Mannen kan lita på att alla hans fruars och slavars barn är hans, och bara hans, att sälja eller gifta bort precis när han vill. Han behöver bara upprepa: ”Jag vill skiljas” tre gånger så är han skild från dig. Du kvinna med slöja och makt över mannen, du kan inte skilja dig om mannen säger ifrån. Det är han som bestämmer om du får skilsmässa eller inte. Du är bara hans ägodel, som han får göra vad han vill med. Så njut av din slöja du. Med den får du sån stor makt.

 8. Ett steg i helt rätt riktning. Tycker också det är väldigt vackert och varför ska ens kropp spela in, personligheten är viktigast. så jag ser bara fördelar med det. För att inte tala om miljöpåverkan. Slutar vi äta fläsk blir det naturligt med mer vegetariskt. Och minska köttintaget är precis vad vi behöver

  1. Visst, bär gärna en sjal om ni vill, det har funnits i århundraden även här i Norden. Men varför göra det i religionens namn? Om en kvinna känner att modet är för naket, och vill skyla sig, så göt det mer än gärna. Men bara för att hon själv vill, inte för att någon profet sagt det.

   Samma gäller med maten. Vill du inte äta fläsk-kött så tänker inte jag stå och proppa in det i käften på dig. Men ät då inget kött alls, för kött för muslimer är ju halalslaktat, och det har vi ju sett på tv hur det går till.

 9. Personlighet???Säkert stumpan.Det enda de tänker på,är om det finns ett hål att tillgå.De sätter på allt som har ett hål,och då menar jag verkligen allt.Spelar ingen roll om det är människa eller djur,eller om det är levande eller dött. Bara det har ett hål. Personlighet ???

 10. Vilken makt skulle slöjan ge?
  Vart ni hotade med hedersmord r att säga något så absurt.
  Förbjud alla religioner så slipper vi alla problem riv både kyrkor och moskéer.
  Är så trött på att några svampätande knarkare från tusentals år sedan fortfarande lyckas hålla folk i nåt grepp.
  Hade någon sagt att de pratat med gud via nån brinnande buske i öknen i dagsläget skulle denne bli inlagt på psyket.
  Likaväl som att mohammed skulle bli inlåst för pedofileri.
  Och jungfru maria skulle bli utskrattad för att påstå att en ängel gjorde henne gravid.
  Kom igen det är dags att folk vaknar nu.

Kommentera