Koraner saboterades med bacon på statligt sjukhus

Ett antal kopior av den muslimska heliga boken Koranen har utsatts för sabotage på ett lokalt sjukhus i Malta, en av Europas minsta länder. Händelsen ska ha skett i ett bönerum, skriver Times of Malta.

Enligt uppgifter från de lokala myndigheterna och bilder som cirkulerat på sociala medier kan man se hur någon placerat skivad bacon i de heliga böckerna. Islamiska föreningen var väldigt snabba med ett uttalande och har i ett offentligt meddelande begärt att statliga myndigheter såväl som kyrkan och landets politiker yttrar sig.

På bordet med koranerna ska det även funnits en utskriven bild på Jacques Hamel, den katolska prästen som fick sin hals avskuren av den islamiska staten i Frankrike. Under bilden på den mördade prästen finns texten ”Victim of Islam” eller ”Islams offer” på svenska.

icm-uttalande– Vi uppmanar våra muslimska bröder och systrar att vidta åtgärder med försiktighet, skriver den islamiska föreningen på sin Facebook.

– Vi ser det här meddelandet som väldigt oansvarigt och orättvist. Sanningen är den att Fader Hamel inte var något offer i islams namn. Han var bara ett offer för några okunniga och hatfulla extremister som påstod sig vara muslimer.

I den islamiska föreningens uttalande skriver man också att man fördömt alla former av terrorism och extremism samt att dödandet av den franska prästen har kritiserats av muslimska samfund i hela världen.

Rubriceras som hatbrott

Sjukhuset har anmält händelsen till polisen och både kyrkan såväl som landets hälsominister har tagit ett offentligt avståndstagande.

I de senaste medierapporteringarna har händelsen rubricerats som hatbrott, något som även EU-experter har bekräftat.

daniel-lilja-signatur

3 Comments

  1. Forresten vil jeg påminne om muslimen som massemyrdet og mutilerte hundrevis av mennesker i Frankrike sist juli.
    Da kan man påkoste seg å bli opprørte.
    Han er tunisier og tilhenger av koranboka.
    Finner jeg en, håper jeg jeg har fyrstikker i lomma. Men jeg røyker ikke.

Kommentera

swe_sek