Könsuppdelad simundervisning för nyanlända flyktingar – Socialdemokrat rasar

simundervisning
Personen på bilden har inget att göra med själva Olympiaskolan.

När nyanlända flyktingar börjar i Olympiaskolan så kommer de få könsuppdelad simundervisning. Det får Tonka Frodlund (S) att bli  rasande; -”– Jag blir bara ledsen. Nej förresten, jag blir fly förbannad!”.

Fram till i mars  var Tonka Frodlund Socialdemokraternas ordförande i Helsingborg. Hon har kvar tunga uppdrag som vice ordförande i socialnämnden, ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i partiets centrala styrelse.

Tonka Frodlund tror att detta spär på främlingsfientligheten med att ha könsuppdelade simundervisningar.

– ”Det är sådant här som skapar irritation i samhället, helt i onödan. De mörka krafterna får näring. Därför får vi inte backa från våra värderingar. Vi måste stå upp för dem”, säger hon till HD.

Då Tonka har en flicka inneboende hos sig själv, har hon upplevet samma sak i en annan skola, som ville dela upp könen när de skulle bada.

–” Jag ringde skolan och sa att det inte var okej. Och då fick tjejerna bada med killarna”, säger hon till HD.

På Olympiaskolan har 56 nya flyktingar börjat, 50 killar och 6 tjejer.

Från start ska tjejerna vara för sig själva. Varför vill inte rektorn på skolan svara varför.
–” Det är en ytterst tillfällig anpassning som beror på individuella skäl”, säger Annica Persson, biträdande rektor på gymnasieskolan till HD.

Det viktigaste enligt rektorn är att alla lär sig att simma innan sommaren och att det då kan bli blandade grupper, då deras mål är att ha total integration.

Tonka Frodlund, som själv kommer från Kroatien säger att

– ”Det är inte okej. Man kan lika gärna ha blandade grupper från början. Vi ska stå upp för våra värderingar i alla lägen. Och där ska skolan vara ett föredöme. Det skulle vara mig helt främmande att göra uppdelningar i killar och tjejer. Det finns inte på kartan”.

Jakob Larsson, Webbredaktör

 

8 Comments

 1. Islamiseringen av Sverige går numera i en rasande takt.
  Att vara tolerant mot de intoleranta förgör vårt folks
  utveckling de senaste 200 åren.
  Planera nu svenska kvinna att ta på dig en hijab innan du
  går ut med din framtida manliga ledsagare och hålla din
  trut om din man man slår dig eller tycker du bara är en
  värdelös kvinna.
  Vi som står upp för svenska kvinnors och folkets värderingar
  anser att islamism inte skall tillåtas i vårt land.
  De skall hänvisas till mellanöstern igen eller östra Afrika.
  Återvandring heter det på ett politiskt korrekt språk.

  1. Hålla vår trut när våra män slår oss och nedvärderar oss har redan införts!
   Kallas kvinnofridslagen och har gjort det lagligt att t.o.m våldta sin fru/sambo igen.
   Resten ser förhoppningsvis vår nuvarande statsminister till att det inte sker, med tanke på hans pressträff där han klargjorde att man i Sverige inte hälsar på män och kvinnor olika!

 2. Vi ska INTE vara TOLERANTA mot de INTOLERANTA!! Bra sagt Mark Branner! Vi ska stå upp för SVENSKA regler och VÄRDERINGAR! Här badar kvinnor och män tillsammans som jämlikar!!!

 3. Anmäl klädsimmet till hälsovårdsnämnden. Kan man inte bada könsblandat får man fan stanna hemma. Budhus är en familjeaktivitet som föräldrar gör för att vara med sina barn…………………..SOSSE sjukt

 4. Heyyyyy är inte detta liberaldemokrati vi lever i och har levt i snart 25 år?? Numera alla får göra precis hur de vill när de vill och om de vill. Islam bara sätter våra liberaldemokratiska värderingar under prov. Kom nu ihåg att detta var först och främst Alliansens idé i denna omfattning som vi ser det idag när ni röstar nästa gång.

Kommentera

swe_sek