Kitimbwa Sabuni rashatar på vita och ber journalister att akta sig för att kritisera muslimer

”Den indignerade moralismen som vita journalister visade i samband med bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) avgång var en tydlig signal. De hade på förhand bestämt sig för att troende muslimer med rötter i det muslimska civilsamhället inte har en plats i svensk politik.”

”Indignerade vita journalister nöjde sig inte med att Kaplan lämnade sitt uppdrag under presskonferensen häromdagen, utan han skulle dessutom knäböja inför deras överlägsna moraliska måttstock som avgör vilka historiska paralleller en icke-vit, muslimsk bostadsminister får göra. Den påbjuder också att han ska ställa krav på närvarolistor innan han tackar ja till inbjudningar”.

”Debatten kring Kaplans middag med Turkiska riksförbundet var från början riggad i syfte att diskreditera honom som politiker. Från mina år som aktiv i civilsamhället har jag själv erfarenhet av att ta emot ministrar vid sammankomster och aldrig någonsin har någon på förhand förhört sig om vilka som ska närvara. När journalister och andra politiker nu ondgör sig över Kaplans underlåtande att göra detta är det höjden av hyckleri.”

”Det är också värt att påminna om att vita människor med europeisk kulturbakgrund enbart utgör runt 15 procent av världens befolkning. Resten av oss har en annan historisk och kulturell erfarenhet, och ser på världen med andra ögon.”

”För oss är inte förintelsen under andra världskriget en isolerad händelse i historien, som inga paralleller kan dras till. Utan den kan likt andra förintelser vi upplevt under transatlantisk slavhandel och europeisk kolonialism användas för att säga oss något om vår samtid och bidra till arbetet mot att sådana historiska ohyggligheter upprepas.”

”Mehmet Kaplan var fram till sin avgång det bästa statsrådet i regeringen för mig, och en viktig anledning till att många svenskar med min bakgrund inspirerats att engagera sig politiskt och finna det värt att rösta överhuvudtaget.

Han präglas av hederlighet, ett engagemang för rättvisa som är ovanligt i dag och förmådde på ett beundransvärt sätt att ge plats också för civilsamhället i sitt fullspäckade schema.

Han drevs bort från regeringen mycket på grund av en svensk journalistkår som bestämt sig för att troende muslimer med rötter i det muslimska civilsamhället inte har en plats i svensk politik.

De hade inga betänkligheter mot att underblåsa den redan existerande antimuslimska opinionen för att nå detta mål. Journalistkåren leker med farliga krafter i sin iver att vara kungamakare och vi kan bara hoppas att de tar ett steg tillbaka och lär av historien och besinnar sig.”

Debattartikeln finns att läsa på dagenssamhalle.se.

Kitimbwa som är med i den Muslimska mänskliga rättighetskommitén har tidigare gjort sig känd för att ha sagt att muslimer inte kan äga sin bostad, detta för att de enligt koranen inte får låna pengar som de sen får betala ränta för.
-” Det handlar inte bara om segregation utan om svenska muslimers rättigheter. Bostad är en mänsklig rättighet. Att utöva sin religion är en annan. Vi menar att det i Sverige finns en begränsning av dessa rättigheter. Men går att hitta bostadspolitiska lösningar säger Kitimbwa Sabuni, redaktör för rapporten, som på punkt efter punkt går igenom hur muslimer diskrimineras i Sverige. ”

Kommentarer

kommentarer

14 Comments

  1. Kaplan och Yasri Khan drevs inte bort p.g.a islamofobi eller en rasistiskt färgad journalistkår eller något annat twistat argument . Han gjorde helt enkelt bort sig en gång för mycket. De drevs bort för att de hade en dubbelagenda och inte skötte sitt jobb. Din artikel haltar på flera punkter och är kraftigt färgad både emotionellt och ideologiskt. Dina åsikter om Kaplans förträfflighet delas helt enkelt inte av de flesta i Sverige både svenskar och invandrare ( undantaget muslimer då förstås) Han präglas knappast av en Svensk värdegrund. Då skulle han inte vid flera tillfällen bjuda in talare som hetsar mot judar och kristna och hyllar Hitler. Middagen är väl ett av de minsta snedstegen han borde inte ens blivit påtänkt som minister överhuvudtaget. Likadant med Yasri. Att man tar kvinnor i hand i Sverige får man helt enkelt hacka i sig vare sig man vill eller inte. På samma sätt som vi svenskar får hacka i oss att man springer inte omkring i bikini på gatorna i Oman eller Jordanien. Trots deras åsikter blev Kaplan alltså till och med minister.Detta blev han b.la på grund av den väldigt stora tolerans mot muslimer och oliktänkande och det öppna samhälle vi har haft här. Muslimer har snarare en särställning bland de olika grupper av utomlandsfödda. DE ÄR INTE DISKRIMINERADE. Men den toleransen börjar folk nu ge upp för att de har helt enkelt lackat ur. Man är trött på ständiga krav på att vi ska ändra vårat sätt och våra traditioner för att passa er( läs musimer ) Andra invandrargrupper beter sig inte på det sättet utan försöker anpassa sig. Här har vi inte barngifte, vi omskär inte våra barn, vi firar skolavslutning i kyrkan vi bär ibland kors om vi är kristna, Män och kvinnor badar tillsammans, och män och kvinnor hälsar på varandra genom att ta i hand. Take it or leave it. Vi har en massa olika rättigheter och friheter. Man får ha vilken religiös åskådning som helst, men man ska hålla sig till och värdera svenska förhållningssätt,lagar och respektera den svenska kulturen och värdegrunden. Detta kallas respekt. Vi ska inte anpassa oss efter er utan det är tvärtom. Du kommer inte in i en främlings lägenhet och börjar att ställa krav punkt slut. Likadant för oss när vi besöker andra länder eller bor där. Dessa rättigheter vi har här är inte bara för muslimer utan för ALLA. Vi har som en konsekvens av detta också skyldigheter. B.la att acceptera andras religion och det sätt att leva som vi valt här. Vad många muslimer ( och även svenska politiker) inte fattar är att de inte kan föra in sina egna religiösa värdegrunder i den svenska politiken. Den har inget där att göra. Det här är Sverige och inget annat. Är man bostadsminister ska man ägna sig åt bostadsfrågor PUNKT! På jobbet i Sverige tar man både män och kvinnor i hand PUNKT ! PÅ fritiden får Yasri gärna låta bli att ta i hand även om jag kan tycka att den familjen har haft problem med integrationen. ( When in Rome , do as the romans do ) enkelt. Detta är inte rasism utan sunt förnuft.

 1. Svar till Kitimbwa Sabuni.

  Jag vet att jag är långt ifrån ensam om följande synpunkter, men här följer MINA personliga åsikter.

  Du börjar ditt inlägg med att uttala hot mot vita journalister, vilket egentligen diskvalificerar dig direkt, utan att läsa vidare i ditt inlägg. Det är ett typiskt beteende för den sortens individer som du representerar, och därför har vi den situation vi har i dagens Sverige. Ju mer ni hotar, brukar våld, inte respekterar lagar, vägrar att acceptera det svenska samhället med allt vad det innebär, inbillar er att ni är något av en överklass, kräver positiv särbehandling, etc. etc. ju sämre tycker Svenska folket om er, och bjuder därmed allt större och större motstånd mot er, för att slutligen inte acceptera er på något sätt.

  Kitimbwa Sabuni, citat: -”vita journalister visade i samband med bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) avgång var en tydlig signal. De hade på förhand bestämt sig för att troende muslimer med rötter i det muslimska civilsamhället inte har en plats i svensk politik.”- slut citat.

  Ekke06: Ja, förhoppningsvis var det en signal ! Signaler i den riktningen är vi inte bortskämda med från våra svenska journalister. Bra att du tydligen uppfattade signalen, om du är något så när normalt funtad, så borde du predika den signalen bland dina gelikar.
  ”Det muslimska civilsamhället”, som du benämner det, har ingen plats i Svensk politik, helt riktigt. I Sverige för vi Svensk politik, framförd av Svenska politiker, så fort vi blir av med nuvarande pajaser i regeringen. (En av dem är tack och lov borta redan). Troende muslimer får ha sin tro, men håll den för er själva, och pracka inte på det Svenska civilsamhället detta medeltida levnadssätt. Sverige och vi Svenskar har inget som helst intresse av den.

  Kitimbwa Sabuni, citat: -”Debatten kring Kaplans middag med Turkiska riksförbundet var från början riggad i syfte att diskreditera honom som politiker”-, slut citat.

  Ekke06: Du som vet att det var riggat, kan säkert svara på några enkla frågor ? Vem har riggat debatten ? Vem har ombett, eller beordrat Kaplan att delta i middagen ? Vem har bjudit in de extremister, (förutom Kaplan själv), som fanns med vid middagen ? Vem har tagit fotot där Kaplan ses sitta vid bordet, vid gaveländan på bordet, där ofta en betydande person brukar placeras ? Varför Kaplan själv ljög och sade att han satt ”några bord därifrån”, i en TV-intervju ?
  Kaplan har diskrediterat sig själv, alldeles på egen hand, är min mening. Det har han för övrigt gjort för länge sedan, långt innan han blev riksdagsman.

  Kitimbwa Sabuni, citat: -”Det är också värt att påminna om att vita människor med europeisk kulturbakgrund enbart utgör runt 15 procent av världens befolkning. Resten av oss har en annan historisk och kulturell erfarenhet, och ser på världen med andra ögon.”, slut citat.

  Ekke06: Och ? Nu diskuterar vi det Svenska samhället, i Sverige. Vi med europeisk kulturbakgrund vill ha den, vår gemensamma bakgrund, oavsett vad du och de som du representerar, tycker om det. Ni får ha vilka kulturbakgrunder som ni önskar, i era respektive hemländer, utan att jag har några som helst synpunkter på det. Här menar jag att ni totalt har missförstått något mycket väsentligt. Ni får gärna se på världen med vilka ögon ni vill, MEN ENDAST SE ! Ni ska inte förändra någonting utanför era egna länder. Om ni inte gillar vår kulturella bakgrund, och vårt sätt att leva, så förstår jag inte varför ni söker er hit. Jag, t.ex. stannar i Sverige för att jag gillar det mesta som är Svenskt, och ni andra borde rimligtvis stanna där ni tydligen anser att man har en bättre kulturell bakgrund. Vi här i Sverige, skulle inte sakna er, och ni skulle slippa ert svåra liv här i Sverige. Där hemma kan ni spränga varandra sönder och samman hur mycket ni vill. Inte så väldigt många Svenskar skulle bry sig. För varje attentat blir vår värld lite säkrare och trevligare.

  Kitimbwa Sabuni, citat: -”Mehmet Kaplan var fram till sin avgång det bästa statsrådet i regeringen för mig, och en viktig anledning till att många svenskar med min bakgrund inspirerats att engagera sig politiskt och finna det värt att rösta överhuvudtaget”, slut citat.

  Ekke06: Naturligtvis tycker du det, inget förvånar i det fallet. Din syster, Nyamko var säkert också bra i dina ögon ? Det är ju så att det är Sveriges Riksdag och Regering som vi pratar om, och där är det vi Svenskar som ska ha företrädesrätt i tyckandet, och vi tycker inte som du. Jag har inga invändningar mot om ni inte vill rösta, för mig är det bara positivt om ni avstår. Våra regeringar, både den förra och den nuvarande, har som mål att importera röstboskap, och det är inget som vi Svenskar uppskattar. Den Svenska boskapen sköter våra bönder på ett bra sätt.

  Kitimbwa Sabuni, citat: -”Han drevs bort från regeringen mycket på grund av en svensk journalistkår som bestämt sig för att troende muslimer med rötter i det muslimska civilsamhället inte har en plats i svensk politik”, slut citat.

  Ekke06: Det är bra om våra journalister har kommit till insikt, det gagnar oss Svenskar. Troende muslimer har inget i Svensk politik att göra, så är det. Det muslimska civilsamhället är heller inget som vi behöver ha i vårt land, det har sina rötter på annat håll, och så länge som ni bär er åt som ni gör, så har vi Svenskar ingen anledning att ändra vår syn på muslimer.

  Kitimbwa Sabuni, citat: -”Journalistkåren leker med farliga krafter i sin iver att vara kungamakare och vi kan bara hoppas att de tar ett steg tillbaka och lär av historien och besinnar sig.”

  Ekke06: Här kommer du med hotet igen, riktat mot våra ”vita” journalister, men även övriga Svenskar känner hotet. ”Farliga krafter” finns bland Svenskar också, riktade mot er, så vi har ingen anledning att ta ett steg tillbaka, och kommer därför inte att göra det. Om någon är berättigad att uttala hot, så är det vi Svenskar. Sverige och vi Svenskar, har inte för avsikt att acceptera det som nu sker i rasande fart. Det vet vår regering, men de bryr sig tyvärr inte så mycket om oss Svenskar längre. De kommer att få betala priset för det ! Varken vår svekfulla regering eller ni kommer att lyckas med invasionen, bara så att ni vet.

  Redaktionell text: Kitimba som är med i den Muslimska mänskliga rättighetskommitén har tidigare gjort sig känd för att ha sagt att muslimer inte kan äga sin bostad, detta för att de enligt koranen inte får låna pengar som de sen får betala ränta för.
  Låna pengar ? Vem ska betala de lånen då ? Ingen annan utan jobb får låna, så jag utgår från att detsamma gäller även för muslimer. Troligen har jag fel, …men det BORDE vara så !
  Koranen har ingen plats i det Svenska samhället, och kan aldrig åberopas som något som har någon som helst betydelse i Sverige.

  ”Muslimska mänskliga rättighetskommitén” ? Det är en helt omöjlig sammansättning av ord !
  Mänskliga rättigheter i muslimska sammanhang, …kan någon förklara ?

  ”Det handlar inte bara om segregation utan om svenska muslimers rättigheter. Bostad är en mänsklig rättighet. Att utöva sin religion är en annan. Vi menar att det i Sverige finns en begränsning av dessa rättigheter. Men går att hitta bostadspolitiska lösningar säger Kitimbwa Sabuni, redaktör för rapporten, som på punkt efter punkt går igenom hur muslimer diskrimineras i Sverige.”, slut citat.

  Ekke06: Nej, muslimer bara kräver, så de vill ha allt serverat, helt gratis, ..och tyvärr får de också det i stor utsträckning.
  Segregationen skapar muslimerna, och andra invandrare, själva. De accepterar inte att bo på anvisade platser. De ska absolut bo på samma ort, helst i de största städerna med förorter. De blir tyvärr behandlade med silkesvantar, och får som de vill, och därmed blir vissa städer och stadsdelar helt förstörda.

  Kitimbwa Sabuni, kan du klargöra för det Svenska folket vilka det är som skapar de många ”no-go-zoner” som vi har i vårt kära Sverige ?
  Vilka är det som bränner bilar ?
  Vilka är det som kastar sten mot Polis-, ambulans- och räddningstjänstens personal och bilar ?
  Kan du klargöra vilka det är som står bakom de allra flesta skjutningar som förekommer i Sverige ?
  Kan du förklara vilka det i huvudsak är som våldtar våra Svenska kvinnor ?
  Varför består näst intill all organiserad och grov brottslighet av invandrare, inte minst muslimer ?
  Kan du förklara varför våra fängelser hyser en procentuellt mycket stor del invandrare ? (läste någonstans att 80 % av de fängslade invandrarna är muslimer, det du Kitimbwa ) !

  ”Bostad är en rättighet” ? Ok, jag håller med dig i det fallet, men vi har massor av Svenskar som är bostadslösa, vi har massor av Svenska ungdomar som är bostadslösa, vi har massor av Svenskar som skulle vilja/behöva byta bostad, men det finns inga bostäder. Har du någon förståelse för att vi tycker att vår Svenska befolkning ska ha företräde på bostadsmarknaden, istället för tvärt emot ?
  Som jag har skrivit tidigare, du får så gärna utöva din stenåldersreligion, men stör inte oss Svenskar med den, på något sätt !

  Kitimbwa Sabuni, när du har svarat på alla frågor här ovan, och bemött mina påståenden, så ska du få ge din syn, punkt för punkt, på alla diskrimineringar som ni stackars muslimer utsätts för i Sverige. Jag lovar att läsa, och beakta dem. Jag lever dock i tron att du inte har så mycket att komma med i den vägen. Överbevisa mig gärna !
  Tack för ordet.

 2. Hälsning från Norge: Alle europeiska och västliga länder baserar välfungerande samhälle på lagar som gäller likadan för alla personer oavsät ras eller religion, annars vore det diskriminering och rasism. Tror man att man kan vifta med någon koran i syfte att få specialhantering, får man flytta til Brunei och försöka leva där. God tur!

 3. Bilden på Kaplan som gör Muslimska brödraskapets tecken skjuter hål på Sabunis debattartikel. Istället finns nu skäl att undersöka Sabunis värdegrund och politiska hemvist särskilt eftersom han varje år lyckas lura sig till miljontals kronor från Allmänna Arvsfonden, pengar som betalar hans lön för att kunna angripa oss vita svenskar. Sabuni är nämligen själv muslim.

 4. Okej vi får ta det långsamt… ISLAM har absolut inget att göra i svensk politik. Det bästa beviset för just detta är de länder där man inte lyckats hålla isär just islam och politik. Länder som fortfarande tvingas skryta om sina bravads för ett par tusen år sedan eftersom utveckligen sedan dess ståt still, ett medeltida samhälle som stagnerat. Precis allt i dessa länder som kan räknas som komfort och modernitet är skapat av och importerat från Europa. De åker runt på vägar byggda av Skanska, de ringer med mobiler i ett nät av Ericson, deras el går genom kablar och ställverk från ABB, deras gamla får pacemaker uppfunnen i Sverige, de krigar med vapen från Bofors, de spränger sig själva i luften med dynamit från Noble… Listan skulle kunna göras oändligt lång bara med svenska företag. ALLT detta till följd av att man låtit religionen ISLAM har inflytande över politiken. Vad är det artikelförfattaren inte begriper?

 5. Sabuni är en riktig extremist själv. En lika god representant för politisk Islam med erövrar och imperialist ambitioner som vem som helst. Alla hans utspel går ut på att visa förakt för och att sarga kulturen så mycket det går. Speciellt västerländska kulturella symbolvärden. Hans kamp är att försöka skambelägga västerländsk kultur så mycket han kan samtidigt som vis acceptera en paralellkultur som är mycket negativ och som lett till utplånande av ojämförbart många länder och folks identiteter under de årtusenden vi känner till.

 6. Den gamla vanliga visan om det vita västerlandet som det värsta avskum som funnits. Fel heltenkelt. Studera histora! Den transatlantiska slavhandeln är en parentes (ca 400 år) i jämförelse med den islamska (1400 år och pågår delvis fortfarande) . Islam har urövat värre imperialism i förhållande till väst. Ex vis, under islams enorma expantion gällde arabisk kultur som tog över de erövrades kultur eller krossade den. Kitimbwa Sabuni är den typ av rasist som anser det omöjligt att han som svart skulle kunna vara rasist. Alltså: rasist.

Kommentera