Kent Ekeroth (SD) – ”Asylsökande ska inte kunna röra sig fritt på gator och torg”

KentEkerothSD
Asylsökande ska inte ha rätten att kunna röra sig fritt i samhället för att kunna demonstrera. Det anser Sverigedemokraternas Kent Ekeroth.
–” Det är inte självklart att de ska få göra vad de vill på gator och torg”, säger Kent Ekeroth till SVT Nyheter.

På sociala medier har Kent Ekeroth varit kritisk mot den demonstration där hundratals flyktingar protesterade mot den nya asyllagen.

–” Bara för att de är asylsökande betyder det inte att de ska ha alla rättigheter som svenska medborgare”, säger Kent Ekeroth.

Ekeroth skriver att ”de borde inte ens ha rätt att få hålla demonstrationer” för det är något som bara svenska medborgare kan få göra.

I ett inlägg tidigare i veckan har Ekeroth skrivit att han för flera år sedan föreslagit att asylsökande ska hållas i transitcentrum tills beslut har tagits. ”De ska inte gå fritt i samhället. Borde vara en självklarhet”.

– ”Det är inte självklart att de ska få göra vad de vill på gator och torg, problemet som det ser ut i dag är att vi inte kan kontrollera de som söker asyl, det är en säkerhetsfråga och vi måsta kunna identifiera alla asylsökande”, säger Ekeroth.

Ekeroth säger att han har uttalat sig som privatperson i det här fallet och att han inte märkt några reaktioner från det egna partiet.

Demonstrationen som var utanför riksdagen och samlade hundratals människor var för att protestera mot den nya lagen. Den nya lagen innebär bland annat att temporära uppehållstillstånd införs och anhöriginvandringen skärps.

daniel-lilja-signatur

Kommentarer

kommentarer

3 Comments

Kommentera