Kallar chokladboll för Lyxnegerbulle igen – hård kritik mot Farmor Elsas Bageri

Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump

Efter kritik ändrade Farmor Elsas bageri namnet på sin chokladboll. Men nu är namnet tillbaka igen, Lyxnegerbulle. Varför vill inte bageriet berätta.

– ”Om vi har en kund som reagerar på namnvalet så står det tio kunder bakom som bara skrattar. Jag skulle säga att det är 1 av 500 som provoceras av detta”, sade delägaren Michael Nilsson till Sydsvenskan.

Men efter att en mor med sin mörkhyade son gjort ett besök på bageriet och förklarat att ”det är ett skällsord som min son kommer att få höra under hela sitt liv”, ändrades dock namnet till ”lyxbulle”.

Men en tid senare hade bullen fått ännu ett nytt namn – ”LyxN…boll”. Varför namnet då ändrades vill dock ägaren inte svara på.

Ägaren kräver betalt för en intervju av Sydsvenskan, och säger att:

– ”Boka en tid och kom med ett prisförslag, så ska jag svara på era frågor”, säger Michael Nilsson till Sydsvenskan.Jakob Larsson, Webbredaktör

4 Comments

  1. Hva er det med dere svensker? (Beklageligvis er jo ikke vi noe bedre her i landet!)
    Vi kan vel fortsatt kalle en spade for en spade? Når våre nye landsmenn treffer hverandre på gata er det ” Hey Nigga!” de sier til hverandre. ‘My nigger’ hører vi da hele tiden. Neger er enkelt og greit et ord som vi har brukt iallefall siden 1500 tallet som betegnelse på mørkhudede folk. og har sitt grunnlag i det latinske begrepet Niger som betyr svart og har vært med siden 100-tallet f.Kr.
    At en neger ikke kan være stolt av at han / hun har mørk hud og begynner å rope ut om rassisme er helt ubegripelig!

  2. Det hela är bara så urbota löjligt!
    ”Neger” verkar vara helt tabu, men det är helt ok att säga negress om en svart kvinna så dom får väl kalla bakverken ”negressbulle” i stället =)

  3. Tänk att gäng Finländare skulle känna sig kränkta av att det säljs Finska Pinnar. Det skulle aldrig ske lika lite som att det skulle innebära kritik mot Coop eller ICA-föreståndaren.

  4. Hurra, ett bageri med humor! Jag skall dit! Jag är inte så förtjust i Svedalas fotboll. De verkar ha satt i system att fixa seger i hemmaknattematcherna med hemmadomare. MEN heder åt ett konditori med humor..! Nu gillar jag Svedala! De behövs i en tid när konstnärer som Dan Park sätts i fängelse för provocerande satir, medan Birgitta Ohlsson hyllas när hon visar upp Jesus naken. Jag ser det som en protest mot PK-elitens samvetsfångar..!

Kommentera

swe_sek