”Jag kommer att döda dig slutligen” – Eritrean dömd för våldtäkt men slipper utvisning

Foto: Bildregistret
Foto: Bildregistret

En 35-årig man, Gidey Tekeste, dömdes idag idag mot sitt nekande till två år och tre månaders fängelse för att ha våldtagit en kvinna i en lägenhet i Oxelösund i januari.

Enligt domen har han bland annat tagit strypgrepp på henne och hotat att döda henne om hon inte hade samlag med honom. Mannen förnekar brott, men hans DNA och sperma fanns på brottsplatsen. Förutom fängelse ska mannen betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han slipper utvisning enligt åtalet.

Från Domen går det att läsa:

Jag kom hit förberedd, men inte för att gå. Det spelar inte någon roll att du har en man. Du kan skrika, det spelar ingen roll, det finns ingen återvändo, försök inte att försvara dig, jag kommer att ha samlag med dig även om det är med tvång på bekostnad av ditt liv. Jag kommer att döda dig slutligen”.
”Han sa ”jag har en kondom med mig. Du behöver inte vara rädd för smitta”. Han ställde sig framför henne och öppnade kondomförpackningen. Han sa ”om du försöker skrika nu är det möjligt att jag dödar dig”. Hon tog sin telefon och försökte ringa. Han såg det. Han slutade greja med kondomen, sa ”lyssnar du inte” och tog tag i hennes armar. Hon stod upp och började skrika”.

Kvinnan berättar också i förhör att hon hade genomfört flera tester för att se om hon hade fått sjukdomar eller blivit gravid. Första gravidtetstestet visade sig vara positivt, men efter ännu ett test så var resultatet negativt. Enligt hennes egna religiösa tro, skulle hon inte ha gjort abort om det nu hade visat sig att hon var gravid.

 

Hela domen går att läsa här:https://minfil.org/Q8Cemdbeb5/Nyk_pings_TR_B_27-16_Dom_2016-04-20.pdf

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentera

swe_sek