Islamisk förening stoppas att ha konferens i Göteborg

Foto: @SFM twitter
Foto: @SFM twitter

Polisen misstänker att personer med kopplingar till våldsbejakande extremism kan vara knutna till en konferens som ska hållas av Muslimska föreningen. Nu stoppar Göteborgs kommun uthyrningen av sina lokaler.

Göteborgs kommun vill inte längre hyra ut sina lokaler till konferensen ”Jag är muslim”. Orsaken är att personer knutna till den arrangerande föreningen – Sveriges förenade muslimer – kan misstänkas för brott inom området våldsbejakande extremism.

– En anmälan är upprättad, men exakt vad den handlar om tänker vi inte kommentera ytterligare, säger Stefan Lindvall, chef för säkerhetspolisen till P4 Göteborg.

Från föreningens sida är man kritisk till kommunen. De skriver i ett öppet brev att beslutet inte bara slår mot föreningen utan mot ”alla svenska muslimers möjligheter till organisering, mötesfrihet och ett liv fritt från stigmatisering, demonisering och rasism.”

Syfte med konferensen är att stärka unga muslimers identitet, men nu med en vecka kvar innan konferensen skulle börja står man utan lokaler.

Kommentarer

kommentarer

Kommentera