Islam säger att jag får – en tonåring förklarar varför han får slå sin syster

Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump


En tonåring från Afghanistan berättade för en domstol i torsdags att han har rätt att slå och piska hans yngre syster, för att han är hennes förmyndare enligt Islam.

Barndomstolen fick också höra att den 17 -åriga afghanen gjorde motstånd mot polisen under gripandet, där han i rättegången berättade att han hoppades att polisen skulle skjuta honom eller skicka honom tillbaka till Afghanistan. Ynglingen erkände sig skyldig till misshandel senare på torsdagen.

En polisåklagare sa att den 19 december förra året, gick pojken till hans mors hus och attackerade hans tonåriga syster med en metallsked, som han slog henne på armarna med och orsakade blåmärken .
-”Han var upprörd eftersom hon inte ville ändra tv-kanal på TV:n”, sa åklagaren. ” Han använde också skeden för att slå hål i väggarna.”

Dagen efter, den 20 december, kom afghanen tillbaks för att ge sin syrra ännu en omgång och slog henne med ”pärlhalsband” mot hennes ben för att de hade en haft en diskussion. Efteråt ska han ha slagit sönder sin mammas tv.

När ynglingen fick frågan om varför han gjorde motstånd mot polisen så sa han att;
-” Jag som man, är berättigad att bestämma över min mammas ägodelar och kan ersätta det när jag vill, och förutom det, jag som man, är berättigad att slå min syster då jag är hennes förmyndare, enligt Islam”. ” Jag hoppades ni skulle skjuta mig eller utvisa mig till Afghanistan”.

Kommentarer

kommentarer

Kommentera