IS: Trump är en komplett galning – förväntar sig tusentals nya anhängare

trump

Efter Donalds Trumps seger i presidentvalet förväntar sig nu flera milisgrupper att fler människor kommer söka sig till dem: ”Hans absoluta hat mot muslimer kommer att göra vårt jobb mycket lättare så att vi kan rekrytera tusentals”, säger IS-befälhavaren Abu Omar Khorasani.

Den nyvvalda presidenten har tidigare sagt att han vill stoppa all invandring av muslimer till USA, detta för att för de skulle vara ett hot mot säkerheten.

I senare kommentarer har han dock backat lite i frågan, och sagt att han vill stoppa ”migranter från länder som exporterar terrorism”.

”Den här killen är en komplett galning”

Jihadister planerar nu att använda Trumps valseger som ett nytt sätt att fylla på deras milisgrupper med nya anhängare.

– Den här killen är en komplett galning. Hans absoluta hat mot muslimer kommer att göra vårt jobb mycket lättare så att vi kan rekrytera tusentals, säger Abu Omar Khorasani, en högt uppsatt IS-befälhavare i Afghanistan, till Reuters.

Abu Omar säger också att President Obama hade iallafall lite i huvudet, jämfört med den nyvalda presidenten.

– Våra ledare följde det amerikanska valet noga, men det var oväntat att amerikanerna skulle gräva sin egen grav, vilket de gjorde, säger  Abu Omar Khorasani.

En högt uppsatt talibansk befälhavare i Afghanistan säger att de har  haft full koll på Trumps alla uttalanden.

– Om han gör vad han har varnat för i sin valkampanj är jag säker på att det kommer att provocera muslimska Ummah (samfundet) runt om i världen och jihadistiska organisationer kan utnyttja det, säger han till Reuters.

Kommentarer

kommentarer