IS-terrorist vill avtjäna sitt straff i Sverige

Foto: Facebook
Foto: Facebook

23-åringen från Malmö som misstänks ha varit delaktig i terrordåden i Bryssel kommer sannolikt att flyttas till Sverige om han lämnar in en ansökan, rapporterar SR.

Enligt uppgifter till radion vill Osama Krayem avtjäna sitt fängelsestraff i Sverige om han fälls. Uppgifterna har inte bekräftats av hans försvarare.

Osama Krayem är född och uppvuxen i Malmö och är fortfarande folkbokförd där. Enligt brittiska Daily Mail reste 23-åringen till till Syrien 2014 för att strida med IS. Den 20 september 2015 återvände han Europa via den grekiska ön Leros med hjälp av falskt pass. Det var nu tre veckor sedan han greps i Belgiens huvudstad Bryssel, misstänkt för delaktighet i terrorattentaten 22 mars då 32 personer dödades. Han har pekats ut som de person som köpte resväskorna som dolde bomberna som detonerade på Zaventem-flygplatsen.

Krayem häktades 14 april misstänks för mord genom terrorism. I förhör uppges han ha skyllt ifrån sig och ville inte kännas vid inblandning i terrorplanerna. Senare har har han talat om sin inblandning i dåden och sagt att ”det var ingen slump att jag var i Bryssel”.

– Jag visste exakt vad jag gjorde, har han sagt i polisförhör enligt Het Nieuwsblad.

Jakob Larsson, Webbredaktör

1 Comment

Kommentera

swe_sek