Invandrarkritiskt par döms till fängelse – för kommentarer på Facebook

facebook-fangelse

Ett tyskt par från staden Vierkirchen har i veckan åtalats i tysk domstol efter att ha administrerat en invandrarkritisk sida på Facebook. Utöver parets kommentarer om massinvandringen ska paret även kritiserat den tyska regeringen och dess misslyckande med integrationen. Paret döms nu för hets mot folkgrupp.

Många Facebook-användare som följt sidan skriver att sidan aldrig varit kränkande och att den snarare varit ett digitalt forum för medborgare som är kritiska till massinvandring från främmande kulturer. De medger även att det aldrig publicerats kränkande material, varken av rasistiska eller nazistiska inslag.

Facebook-sidan ”Anti-refugee Movement (AFM) anmäldes först till Facebook, som i sin tur inledde ett samarbete med den tyska regeringen. Samarbetet hänger ihop med den tyska regeringens initiativ till att censurera material om flyktingar, asylsökande och invandring.

”Man stämplas som nazist”

Personen som anmälde sidan ska även skickat in en polisanmälan till en lokal polisstation i Lübeck. Polisen har därefter fått utdrag på namnuppgifter över sidans administratörer.

– Man kan inte ens vara kritisk över flyktingar utan att stämplas som nazist. Jag vill skapa en diskussion eller ett forum där alla kan delta i den här debatten, sa en av administratörerna, under rättegången.

Paret dömdes först till nio års fängelse, men erbjöds senare betala 1 200 euro i böter.

– Jag hoppas att ni förstår allvaret i det här. Ser jag er sitta framför mig igen så kommer ni få ett fängelsestraff, sa domaren.
daniel-lilja-signatur

Kommentarer

kommentarer

4 Comments

  1. Så länge man håller god ton och inte gör personliga påhopp etc och bara tex driver en sida lr blogg för att få igång en disskution så ska man ha rättighet att uttrycka sig utan att bli straffad.

    Annars kan man ju straffa alla nyanlända som uttalar sig kritiskt om Tex Sverige

Kommentera