Inget halalslaktat kött ska få serveras i Staffanstorps kommun – kommunstyrelsen beslutade det igår

Foto: www.mirror.co.uk
Foto: www.mirror.co.uk

Inget halalslaktat kött ska få serveras inom Staffanstorps kommuns verksamheter. Det beslutade kommunstyrelsen igår, efter en motion från Sverigedemokraterna.

Motionen från Richard Olsson (SD) handlar om att kommunen även i fortsättningen ska låta bli att använda sig av ritualslaktat kött. Han vill därför att det kostråd som inrättats för att arbeta fram en ny kostpolicy för kommunen ska skriva in ett förbud.

I motionen skriver Richard Olsson att svenska kommunala skolor och förskolor ska vara fria från religiösa inslag.

Ritualslaktat kött är slaktat i enlighet med vissa bestämda regler som bestäms av utövarens religion och kan därmed sägas vara en del av själva religionsutövningen” skriver han.

Motionen godkäns nu av kommunstyrelsen.

– Jag tycker att det är viktigt att skolan hålls neutral från religionsutövande. Att man är informerande om religioner snarare än praktiserande, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Han hänvisar till att Staffanstorps skolor alltid serverar två alternativ och ett vegetariskt alternativ och att den som inte vill äta visst slags kött därmed har möjlighet att undvika det.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet reserverade sig mot beslutet. De vill istället att frågan ska utredas av kostrådet.

Jakob Larsson, Webbredaktör

2 Comments

    1. Något annat är inte att vänta från den sidan.
      Om människor ändå kunde förstå hur S, MP och V, tänker ! Då skulle det visa sig i nästa val, och vi skulle äntligen få ett Sverige som lägger om kursen in mot land igen, istället för att stäva ut på djupa och okända vatten.

Kommentera

swe_sek