Inför World Series of Poker 2018

595092-2017-wsop-schedule-packed-rio

Den 29:e maj går den 49:e upplagan av World Series of Poker, världen största pokerturnering, av stapeln. Den pågår ända till 17: juli och det kommer att delas ut hela 78 eftertraktade WSOP-armband till lyckliga vinnare. Men inget får så klart lika mycket uppmärksamhet som the Main Event, som i år börjar den 2:a juli och avslutas den 14:e.

Förra året var det hela 7 221 som betalade inträdet på 10 000 dollar och skapade därmed det tredje största eventet i turneringens historia. Nästan 68 miljoner dollar delades ut, och förra årets Main Event-vinnare, Scott Blumstein, lämnade turneringen med 8,15 miljoner av dessa.

Förra året är också ett väldigt bra exempel på skillnaden mellan att vara på ett sådant event och hur det är att bara titta på eller läsa rapporteringen i efterhand. Två saker som deltagarna minns mycket tydligt från 2017s upplaga är undermålig kvalitet på korten och toaletter som inte fungerade.

En förhoppning många världen över ha är att det ska finnas mer live streaming av eventet. Detta är något som har förbättrats under åren, men många vill helt enkelt se ännu mer av turneringen i år. En tragedi från förra året var då sista bordet under $10 000 Omaha Hi-Lo 8 or Better inte fick en live stream trots att Daniel Negreanu, Mike Matusow och John Monnette alla var med. Och alla som känner igen dessa namn vet säkert hur underhållande det skulle ha varit.

Men allt vi kan göra just nu är att vänta tålmodigt på video och artiklar från eventets början. Spekulationer om vem som kommer att ta hem flest armband, vilket proffs som kommer att åka ut först i Main Event och vilka som lyckas ta sig till sista bordet är en evig fråga som bara tiden kan besvara.

Kommentarer

kommentarer