Här äter Mehmet Kaplan middag med högerextrem ledare

13007115_10153486173755895_6228933476669649562_n

Förra året var bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) på samma middag som en högerextrem ledare.

Efter att ett foto från middagen uppmärksammats tar ministern nu avstånd från ett par av gästerna vid samma bord.

– Som gäst på en tillställning kan jag inte kontrollera vilka andra som är närvarande utan det måste organisationen som arrangerar tillställningen ta ansvar för, säger han i ett pressmeddelande.

I bild från juli 2015 syns bostadsminister Mehmet Kaplan äta middag tillsammans med bland andra Barbaros Leylani och Ilhan Senturk.

Den senare är ledare för den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna.

Barbaros Leylani uppmärksammades förra veckan efter ett tal på Sergels torg där han talade till sina ”raskamrater”.

– Turken vaknar! De armeniska hundarna bör akta sig. Död åt de armeniska hundarna! ropade Barbaros Leylani i talet, som han höll under en demonstration på Sergels torg, enligt TV4 Nyheterna.

12961662_10153486164445895_6692413567826059275_n

Tidigare nämnde Barbaros Leylani skymtas i ljusblå kavaj. Mannen sittandes till höger om honom i vit skjorta och svart jacka är Ilhan Sentürk, ordförande för ”Grå vargarna” i Sverige. ”Grå vargarna” är en turkisk högerextrem, ultranationalistisk, nyfascistisk rörelse och turkiska partiet MHPs ungdomsorganisation. I sällskapet finns även Yavuz Selim Çelik, ledare för ”Millî Görüş” som är en ledande turkisk politisk och religiös rörelse i diasporan bestående av en rad islamistiska partier. Med dessa tycks en för oss mer välbekant herre dinera. Längst bort i bilden, iklädd i mörk utstyrsel och glasögon skymtas nämligen Sveriges bostadsminister Mehmet Kaplan.

I ett pressmeddelande försvarar Kaplan sitt deltagande på middagen.

– Jag deltar på många olika tillställningar, seminarier och middagar som arrangeras av olika organisationer. I juli 2015 var jag, tillsammans med representanter från det turkiska civilsamhället, inbjuden av företagarföreningen Tumsiad Sverige som en av ett 50-tal gäster för att fira Iftar. Det är en middag som fastande äter efter solnedgången, säger han i ett pressmeddelande.

Han tar avstånd från den högerextrema organisationen Grå vargarna – och mot de uppmärksammade uttalande som uppmärksammades förra veckan.

daniel-lilja-signatur

 

Kommentarer

kommentarer

1 Comment

  1. Jag hoppas partiet sätter press på ALLIANSEN genom att ställa misstroende votum mot Mehmet Kaplan på grund av han umgänge men människor som står och gapar inför TV kameror att man skall döda armenier som hunder döda döda!!!!!! Inte ens Alliansen kan väl frivilligt slöppa igenom det nu när ett nyval inte ser så pjåkigt ut för M dom andra 3 lär få det svettigare att överleva ett nyval men M kan bli vinnare. Dom förlorade rösterna för L+C+KD hamnar till stor del hos SD & Ebba Busch byter parti till M eftersom AKB troligen lovat henne en framstående plats i M då hon räddade AKB från att ha DÖ på agendan på Ms landsdagar.
    http://www.friatider.se/misstroendef-rklaring-kan-l-mnas-av-sd

Kommentera