Håll dig uppdaterad i sportens värld

För alla sportfånar är det så klart viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste resultaten inom hockey, fotboll, handboll, bandy eller vilken sport det nu må vara. För den som vill ha full koll på allt som händer inom sportens världs kommer här några tips på de bästa plattformarna där man får de allra sensaste sportresultaten.

SVT Text 377

Text-TV:s sidan 377 är något av en helig graal för alla sportälskare. Än i dag används sidan 377 flitigt av många, troligtvis för att den är lättåtkomlig och samtidigt tydligt visar resultatet i olika matcher.

Sidan 377 är i dagsläget inne på sitt fjärde decennium. Tidigare i år gick även upphovsmannen Torbjörn Jakobsson, även kallad Mr. text-TV, i pension, något som uppmärksammades i flera tidningar.

Sidan 377 är på många sätt oslagbar och en riktig trotjänare som kommer att hålla i många år framöver. För den som inte har TV finns som tur är även 377 att tillgå via text-TV:s nätupplaga.

Kvällstidningarnas nätupplagor

Kvällstidningar som Aftonbladet och Expressen har alltid haft en mycket bra bevakning av sport. Tack vare Internets intåg har denna uppdaterats till att även innefatta liverapportering. Här kan man följa till exempel matcher i Allsvenskan, SHL, Premier League, Champions League med mera.

En fördel med att följa matcher via Aftonbladet eller Expressen är att det varje gång det blir mål plingar till, vilket gör att man inte behöver sitta och följa rapporteringen hela tiden utan kan göra annat under tiden.

Vid stora matcher, som till exempel vid Sveriges kvalmatcher till VM och EM eller finalen i Champions League, är ofta liverapporteringen omfattade med flera uppdateringar i minuten om vad som händer och sker. Det är nästan så att man kan ”se” matchen utan att se den så att säga.

Just fotbollsresultat går även att hitta på många andra ställen på nätet än hos just kvällstidingarna. Bland annat hos odds och bettingbolagen där man i vissa fall även kan se matcher live helt gratis. Dock krävs ofta att man registrerar sig på sajten först.

Sportextra i P4

En annan gammal trotjänare med ännu fler år på nacken än text-TV:s sidan 377 är Radiosporten. Ända sedan år 1925, det vill säga i snart 100 år, har svenska folket kunnat få de allra senaste uppdateringarna inom sportens värld från klassiska röster som Sven Jerring, Lennart Hyland, Ingvar Oldsberg, Lasse Granqvist, Tommy Åström, Mats Strandberg och Christer Jonasson.

De allra flesta sportintresserade känner nog till Sportextra i P4:s välkända signatur samt den ljudeffekt som annonserar att det just blivit mål på någon fotbolls-, hockey-, handbolls, eller bandyarena någonstans i Sverige.

Sportextra gör sig extra bra i sammanhang där det kan vara svårt att uppdatera sig på ett annat sätt, som till exempel i bilen. Många är vi nog som slagit på Sportextra en söndagseftermiddag eller en torsdagskväll för att få

swe_sek