Fyra skadade och en dödad i islamistisk knivattack på tågstation

Gärningsmannen är gripen men utredningen fortsätter. (Foto: Getty Images)
Gärningsmannen är gripen men utredningen fortsätter. (Foto: Getty Images)

En person har dödats i samband med en knivattack på en järnvägsstation i i den tyska staden München. Enligt den brittiska tidningen Independent ska den misstänkte gärningsmannen skrikit ”Allahu Akbar” (Gud är stor) innan han började hugga andra passagerare som befann sig på perrongen.

Attacken ägde rum på natten mot tisdagen vid 04.50. Gärningsmannen greps snabbt efter incidenten.

En brandman som vittnade till händelsen berättar för den tyska tidningen Merkur att det offret är en lastbilschaufför. Offret ska enligt vittnen blivit knivhuggen i ryggen när han befann sig på tågstationen. Efter attacken togs chauffören till ett lokalt sjukhus men kunde inte räddas. Tre andra uppges ha skadats och en uppges befinna sig i ett kritiskt tillstånd.

En talesperson som de lokala medierna varit i kontakt med berättar att de i dagsläget inte kan uttala sig om huruvida attacken var terrorrelaterad. Utredningen kommer dock fortsätta.

De tyska myndigheterna har till följd av novemberattackerna i Paris höjt sina säkerhetsåtgärder, framförallt inom kollektivtrafiken men också på större turistattraktioner. Under nyårsafton fick två tågstationer i München evakueras efter hot om självmordsbombningar.

Över 800 tyska jihadister tros ha anslutit sig till den islamiska staten ”IS” i Syrien och Irak.

daniel-lilja-signatur

adv23987

1 Comment

Kommentera

swe_sek