Fransk-Tunisiern Mohamed Lahouaiej Bouhlel,31, utpekas som gärningsmannen av attacken i Nice

Bild: ID-kortet på Mohamed som hittades i lastbilen.
Bild: ID-kortet på Mohamed som hittades i lastbilen.
Mannen ska inte ha funnits på listor över misstänkta terrorister – men är sedan tidigare känd av polisen, skriver tidningen Nice-Matin.
I nuläget har över 84 människor dödats av terrorattacken.

Fransk polis ska ha fastställt hans identitet, och det är Momahed Salmene Lahouaiej Bouhlel.

 I lastbilen som användes vid nationaldagsattentatet i Nice ska polis ha funnit ett id-kort.

Enligt källor till lokaltidningen Nice-Matin rör det sig om en 31-årig man född i Tunisien med dubbelt medborgarskap.

Polisen gjorde under fredagen ett tillslag mot en lägenhet på tolfte våningen i ett lägenhetshus i Nice. Där hade den 31-årige mannen tidigare bott, men inte haft sin vistelse de senaste tre åren. I stället bodde hans ex-fru i lägenheten, och hon togs också med av polisen, skriver nyhetsbyrån AP.

En tidigare granne till 31-åringen uppger att paret separerade för två år sedan. Då ska familjen bott tillsammans.

– Han var ingen fanatisk muslim. Han drack alkohol, han jagade tjejer, han gick på nattklubbar. Han gick inte till moskén. Han var inte religiös över huvud taget, säger grannen Nassim, 33, till Daily Mail.

En tunisisk granne till 31-åringen uppger för franska L’Express att han 31-åringen drack alkohol samma kväll som attacken ägde rum.

– Under tordagskvällen så drack han tillsammans med en kollega och de började argumentera. Hans kompis sa att han inte var värd någonting och han svarade: ‘En dag kommer kommer ni höra talas om mig’, säger grannen Wissam till L’Express.

Han ska vara känd av polisen sedan tidigare, bland annat för våldsbrott och stölder.

Mannen ska ha varit ensam i lastbilen, trots tidiga uppgifter om att fler kan ha funnits i lastbilen. I lastbilen ska polis även ha hittat både vapen och handgranatsliknande föremål, som dock inte fungerat, enligt Le Figaro.

Där ska polisen också ha hittat ett id-kort, ett kreditkort och en mobiltelefon. Under fredagsmorgonen har polisen inlett genomsökning av mannens hem.

– Det var ett blodbad på vägen. Det var kroppar överallt, säger vittnet Wassim Bouhlel till nyhetsbyrån AP.

Han ska ha sett 31-åringen komma ur lastbilen beväpnad med en pistol som han använt för att skjuta mot människor. Enligt uppgifter till Daily Mail så ska Mohamed ha skrikit ”Allahu Akbar” flertal gånger när han hoppade ur lastbilen och började skjuta människor.

daniel-lilja-signatur

Kommentarer

kommentarer

Kommentera