VD döms till två års fängelse – för våldtäkt på Silja-färja

Foto: Antti Havukainen

Under onsdagen dömdes en yngre man från Göteborgstrakterna till två års fängelse för en våldtäkt på en Silja Line-färja. Brottet ska ha skett på en hytt år 2014.

Enligt Aftonbladet har den bekante trätt fram, men i ett mail till ABC Nyheter skriver en av de involverade att uppgifterna kommit fram efter att Polisen gjort ett hembesök för att ställa frågor på deras eget initiativ.

Det hela utspelade sig i september 2014 när mannen träffade en yngre kvinna ombord på Silja Line på väg mot Tallinn. Kvinnan uppger att hon i anslutning till resan blivit påtvingad samlag med mannen och att hon skadats under övergreppet.

Fallet togs upp i Göteborgs tingsrätt och under gårdagen föll domen. Enligt dokument som ABC Nyheter tagit del av framgår det att gärningsmannen dömts till ett fängelsestraff på två år. Enligt handlingarna ska den dömde också gjort sig skyldig till narkotikabrott.

Greps efter två år

Gärningsmannen blev gripen två år efter våldtäkten, och enligt polisen kunde ett gripande verkställas efter att en bekant trätt fram. Den bekante ska enligt uppgifter befunnit sig i hytten under våldtäkten.

Gärningsmannen försvarade sig genom att hävda att kvinnan försökt övertala honom att ha sex med henne, men enligt tingsrätten var hans förklaring inte trovärdig.

Åklagaren har varit kritisk till att det tagit så lång tid att utreda våldtäkten.

Kommentarer

kommentarer

Kommentera