Det här vet vi om terrordådet i Manchester

Terrorattack i Manchester, UK.

22 personer uppges ha dödats i samband med terrordådet i Manchester. Polisen bekräftar också att det finns 59 skadade.

Ian Hopkins som arbetar som polischef i regionen berättar för den brittiska dagstidningen Telegraph att gärningsmannen, en ensam yngre kille, också påträffats död på platsen. Den yngre mannen ska enligt poliskällor haft med sig någon form av sprängladdning som detonerats i publiken.

Dådet ägde rum i Manchesters arena där den amerikanska popstjärnan Ariana Grande haft en spelning. I anslutning till terrordådet anlände 60 ambulanser till olycksplatsen. I publiken fanns det flera barn.

Misstänkta Twitter-konton

Ett konto på Twitter sägs ha varnat för attacken men enligt flera nyhetskällor är kontot inte aktivt längre. Det är hittills oklart huruvida dådet är kopplat till radikal islamism.

Enligt polisen detonerades sprängladdningen klockan 23.33 brittisk tid. Polischefen Hopkins uppger att polisen misstänker terrorism och att man påkallat utredningar genom ett flertal myndigheter. Hittills har polisen vägrat kommentera händelsen ytterligare.

Ingen har tagit på sig ansvaret

Ingen militant grupp har tagit på sig ansvaret, men många IS-sympatisörer har visat sin tillfredsställelse i sociala medier. Samma grupp har uppmanat andra att utföra liknande dåd på andra platser i Europa.

Om attacken rubriceras som ett terrordåd kommer dådet bli det värsta som drabbat Storbritannien efter självmordsbombarna som detonerade bomber i centrala London 2005. Till följd av den attacken dog 52 människor.

swe_sek