Christer Björkman leder SVT:s ”Inför Eurovision”

Christer Björkman
Christer Björkman (Foto: Aftonbladet)

SVT:s efterlängtade upplaga av ”Inför Eurovision” är tillbaka och den här gången består panelen av programledaren Christer Björkman, Helena Paparizou, Oscar Zia, Njol Badije och Wiktoria Johansson. Med i programmet finns även fjolårets Eurovision-vinnare Måns ZelmerLöw som kommer ta med tittarna bakom ESC-kulisserna.

Christer Björkman har stått som programvärd för programmet sedan tidigare. Utöver den här rollen har han även agerat som tävlingsproducent för Melodifestivalen men är i skrivande stund fullt upptagen med sin senaste roll – som tävlingsproducent för Eurovision Song Contest 2016.

– Jag älskar att sitta och nörda ned mig i bidragen och vrida, vända och älta. I år är det panelen som står för tyckandet och jag tror att det blir väldigt härliga och livliga diskussioner. Det är en bra bredd med tydliga och starka personligheter, säger han, till Sveriges television.

Årets upplaga av Inför Eurovision består av fyra program; Semifinal 1 (del 1), Semifinal 1 (del 2), Semifinal 2 (del 1), och Semifinal 2 (del 2). Mer information om sändningstiderna hittar du på SVT:s text-tv eller i din tv-tablå.

Eurovision Song Contest kommer att gå av stapeln i Stockholm mellan den 10 – 14 maj 2016. Sverige kommer att representeras av Frans med låten ”If I were sorry”.

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentera

swe_sek