Brännskadade Lasse Gustavsson får en ursäkt – Facebook backar

När Björn Nathikko Lindeblad ville gratulera sin vän Lasse Gustavsson över Facebook togs hälsningen bort av Facebooks filter – detta för att Lasse Gustavsson är svårt brännskadad. Efter ett protestinlägg av Björn Lindeblad om Facebooks policy backar nu företaget och ber om ursäkt.

– Det är friskt att se så många människor som reagerar, sade Lasse Gustavsson till Aftonbladet för två dagar sen.

När Björn Natthiko Lindeblad ville gratulera sin vän Lasse Gustavsson på 60-årsdagen över Facebook  sa det stopp – Facebooks filter ville inte godkänna bilden. Efter några timmar ska bilden ha blivit bortplockad av Facebook.

Lasse Gustavsson, som har varit brandman, ska ha blivit brännskadad efter en utryckning för 35 år sedan.

– När jag var 24 år hade jag nog tagit illa vid mig och känt mig kränkt och ledsen för att bilder på mig ansetts vara fel och stötande. Man är mer osäker och känslig då, nu har jag levt så länge med mina brännskador, säger han till Aftonbladet.

Över 30.000 protesterade mot beslutet på Facebook

När bilden togs bort av Facebook valde vännen Björn att skriva ett nytt inlägg, ett inlägg som riktade kritik mot Facebooks agerande.

Nästan 30 000 människor har delat hans protestinlägg, där han bland annat kallar Facebooks policy för ”vidrigt”. Nu backar dock Facebook och ber om ursäkt.

”Inlägget togs bort av misstag. Vi har rättat till problemet och informerat personen som postade det och bett om ursäkt”, skriver en talesperson för Facebook.

På Björns egna Facebooksida har han valt att publicera det längre svaret från Facebook.

”Vi påpekade ett missförhållande för Facebook, och dom lade sig till slut platt på marken”, konstaterar han.

swe_sek