Blev våldtagen som 12-åring av en somalier – nu trakasseras och misshandlas hon av våldtäksmannens bror och vänner

Foto: Privat
Foto: Privat

En 17-årig invandrare från Somalia dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst i 180 timmar efter att ha våldtagit en 12-årig flicka den 24:e juni förra året. Då gärningsmannen var 17 vid tillfället så uteslöts fängelse eller ungdomsvård.

Den 17-åriga Mohamud ska under våldtäkten ha sagt till Hanna att;

-”Svart snopp är dyrt”.

Man kan tro att historian ska sluta där, men helvetet för ”Hanna” har inte slutat. Mindre än ett år efter domen, så fortsätter trakasserierna mot henne, från våldtäkstmannens släktingar och vänner. Nu är det inte bara ”Hanna” som blir trakasserad, utan hennes familj med.

Familjens yngre bror till den nu 18-åriga killen har efter domen fortsatt att trakassera Hanna som nu är 13 år. Fem eller sex gånger har han angripit henne, både på affärer och utomhus. Till sist orkade hon inte längre, i tre månader stannade hon hemma från skolan.

Nu har hon bytt skola men inte kommit undan trakasserierna. På skärtorsdagen klev de två bröderna av bussen på samma hållplats som Hanna.

Det började med att den yngre brodern slog ner henne.

– ”Då kom den andra som har kontaktförbud och jag trodde han skulle hjälpa mig upp, men då gav han mig ett knytnävsslag över munnen. Sedan kom hans mamma och jag trodde de skulle sluta, men hon sparkade på mig”, säger hon till Sundsvallstidningen.

Hanna fick åka till sjukhuset.

Hon hade slagit  bakhuvudet. Hennes mun svällde upp och två tänder var lösa i underkäken. Någon påskmat blev det inte, och kroppen värkte. Händelsen polisanmäldes av Hanna och hennes mamma.

Nu har hon fått en hälsning att hon ska få stryk sex gånger till.

I torsdags kom de igen och hon hoppade snabbt på fel buss för att de inte skulle slå henne.

– Jag är rädd och mår jättedåligt. Han sa när jag klev på bussen ”vi ses nästa gång”.

Även hennes yngre bror har blivit utsatt av den somaliska brorsan och hans vänner. Förutom det så har de kastat blomkrukor mot ”Hannas” hem och även fast killen har kontaktförbud så fortsätter trakasserierna.

Polischefen i Medelpad, Josef Wiklund, uppmanar henne att göra anmälningar så fort något händer.

– För en som blir så här utsatt är det bra att föra dagbok, det är bra bevisning vid en rättegång. Och blir hon överfallen ska hon ringa 112 så fort som möjligt. Hon har också möjlighet att begära kontaktförbud för den yngre brodern.

 

Läs våldtäktsdomen här ;

http://www.stoppa-pedofilerna.se/wp-content/uploads/2015/06/Sundsvalls-TR-B-1018-15-Dom-2015-06-24.pdf

Kommentarer

kommentarer

33 Comments

 1. jag vet att man inte bör uppmana till våld, men denna gång skulle jag nog ändå vilja göra ett undantag och uppmana er som har någon vetskap om vilka dessa Somalier är, samla ihop er och ge igen med samma mynt det är det enda såna här typer förstår… räkna inte med att polisen och Sveriges rättssystem kommer att ge denna tjej nån upprättelse…

  1. Håller med dig, men man måste också räkna med att polisen och Sveriges rättssystem kommer att ge ett mycket hårdare straff än vad dessa apor fått, tyvärr. Jag menar dock att det är värt att chansa. Det ska väl inte vara så omöjligt att hitta aporna när ingen ser på ? 😉

 2. Möjlighet att begära kontaktförbud för den yngre brodern? Ja, det är ju bra när det väl går till rättegång, men det hjälper henne inte att slippa bli misshandlad idag. Ge flickan ett överfallslarm och rätt till taxi på kommunens bekostnad så länge de envisas med att låta snorungarna gå lösa. (Kommunen skulle alltså kunna begära LVU på killarna och skicka dem till behandlingshem 50 mil bort..)

  1. Det enda som hjälper på riktigt är att sätta åt patrasket hårt. Om nu hela familjen deltagit i trakasserier och våld, varför inte direkt skicka signalen att vi inte gör så här, och sända tillbaka dem till där dom kom ifrån. Skyddet för hotade personer är idag löjligt. Du hinner dö fem gånger innan ett överfallsalarm har fått dit någon. De enda som är någotsånär skyddade är dom som har SÄPO-vakter 24/7. Hoppas du har det bra förresten, Gabriella.

  2. Att kommunen skulle göra något, tror du väl ändå inte på ?
   Om det vore en vuxen, ansedd medborgare så skulle detta ha stoppats för länge sedan, men nu gäller det ju bara en liten försvarslös tjej !

 3. De får gärna komma och försöka våldta mig. …

  Nöjet vore mitt, när livet rinner ur dem och jag får dessutom bevittna det….
  Det skulle vara en fröjd för ögonen och i minnet för resten av mitt liv.

 4. Varför ska det daltas med detta pack? Dom har ovillkorligen förverkat sin rätt att stanna i Sverige. Polisen uppmanar att polisanmäla…. Vilket hån! Istället skulle polisen lagt dom i en säck, kört ut dom i skogen och slagit dom med påkar tills dom lyste i svenska flaggans färger och förklarat för dom att nästa gång tar vi i med hårdhandskarna.

 5. Utvisa hela familjen eftersom dom helst klart lever efter den islamiska kulturen där avrättningar utav homosexuella, otrogna och avhoppare utav Islam är en del utav kulturen. Jag pratar naturligtvis om Sharia om du inte förstod det!

  1. Bra talat.
   Jag har faktiskt lust att åka de ca 50 mil jag har till Sundsvall, och visa att vi inte ska ha några apor gå löst i Sverige.
   Kan vi inte vara överens om att vi ska ha vargar eller inte i Sverige, trots att de tillhör vår fauna, så ska vi ta mej fan inte importera apor !

   1. Det visar bara att du är ett jävla svin själv. Jag rättfärdigar såklart inte det dom gjort men när man kallar folk för det du gör så är man bokstavligen rasist, och ni är inte ett jävla dugg bättre..

    1. Du får så gärna kalla mig för svin och rasist, …eller vad fan du vill, det bekommer mig inte.
     Men,…..om JAG är rasist för att jag kallar någon för apa, vad är du själv när DU kallar någon för svin ? Du får gärna förklara vad skillnaden är ?

 6. Göra anmälan ? Varför då ? Samhället har kart visat för henne att det egentligen inte leder till någonting.
  Nej, rejält med stryk är det enda som gäller i detta fall.
  Det är ynkligt att det inte finns killar i Sundsvallsområdet som gör något ! En rejäl omgång ska detta djävla Somaliska drägg ha, och sedan raka vägen ut ur Sverige, oavsett om de överlever eller ej. Sådant djävla slödder ska inte ens få begravas i Svensk jord !
  Det är nog nu. Vill inte regering och dess myndigheter göra något, så får vi själva visa vägen !

Kommentera