Bilbränder på flera håll under natten

Bilbränder i Ronneby

Ett flertal bilbränder har rapporterats på olika håll i landet. Händelserna utreds men det finns ingen gripen.

Under natten har bilbränder rapporterats på flera håll i landet. I Västerås fick räddningstjänsten in två anmälningar vid två olika tillfällen, först vid Stångjärnsgatan där man försökte släcka fyra brinnande bilar. Det andra larmet kom från Välljärnsgatan. En brand påträffades också i en tidningscontainer vid en skolgård. Polisen kan i dagsläget inte kommentera om det finns någon samband mellan bränderna men misstänker att samtliga varit anlagda.

– Det är svårt att säga. Två av bränderna är i samma område, men om det är samma gärningsmän är högst oklart, säger Ann-Charlotte Israelsson vid polisen till TT.

Liknande incidenter har påträffats på andra håll i landet, bland annat i Vaggeryd som ligger söder om Jönköping. Där har boende väckts av en explosion som orsakats av en brinnande bensintank på en bil.

I Ronneby har fyra bilar brunnit under natten. Enligt blekingepolisen är samtliga totalförstörda, och i samma område har andra bilar skadats. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand. Ingen uppges ha blivit gripen.

Kommentarer

kommentarer