Badhuschef i Örnsköldsvik pekar ut ensamkommande flyktingbarn för sexuella ofredanden

Foto: Robbin Norgren
Foto: Robbin Norgren

Allt fler anmälningar om sexuella ofredanden på Paradisets badhus i Örnsköldsvik har nu fått anläggningschefen att reagera. Nu går han ut med riktlinjer till alla HVB-hem i Norrland.

–” Vi måste få ett slut på den här brottsligheten”, säger han till Allehanda.

Senaste händelsen var 1 april, och inte bara en gång, utan två gånger på samma dag.– ”Vi drabbades av två tråkiga händelser samma dag, den första april, intygar David Berglund, enhetschef på Paradiset till Allehanda.

Under 1:a april ska det ha varit ett större sällskap som var på plats i badhuset, där en flicka till slut kom fram och sa att hon att blivit antastad av någon i gänget.

– ”När vi fick klart för oss vad det kunde handla om kontaktade vi polisen, precis som våra regler säger att vi ska göra”, säger David Berglund till Allehanda.

Vad var det för gäng?

–” Som jag har förstått det var det killar från ett HVB-hem i Västerbotten. Jag känner inte till vad som sagts av parterna, men jag har försökt komma i kontakt med polisen för att få information”, säger David till Allehanda.

När polisen arbetade på fallet med det första fallet av sexuellt ofredande, så hände den andra händelsen.

– ”Min information säger att det också rörde sig om ett gäng från ett HVB-hem. Mycket tråkigt att vissa inte kan sköta sig och inte kan respektera andra människor”.

David Bylund har efter händelserna kommit fram med en åtgärdslista.

–” Vi har klara rutiner för hur vi ska agera om något händer, men vi kan ju inte till hundra procent garantera att inget ska inträffa”, säger Berglund Allehanda.

– Det blir att gå ut på bred front. Vi ska skicka ut information till samtliga HVB-hem i Norrland. Texten ska innehålla klara regler om hur man uppför sig och den ska vara tydlig med vad som gäller om simkunnighet också.

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentera

swe_sek