Asylsökande protesterar mot boendeförhållanden i Ljungby kommun – ”Får inte halalmat serverat”

Bild: Skärmdump
Bild: Skärmdump

På ett boende i Annerstad, i Ljungby kommun, så protesterar flyktingar över själva boendesituationen och maten som serveras. – Det är miserabelt, säger en av de boende till Smålänningen.

Enligt tidningen så uppger flera av de boende att de är trötta på själva situationen, boendet ska vara under all kritik, lång väntan på att få reda på om man ska stanna eller inte och dåligt bemötande från Migrationsverkets personal.

Därför planerar man nu en tyst demonstration.

-Vi kommer vara en ungefär 40 personer som genomför en tyst demonstration i Alvesta. Vi avslutar den med att lämna över en protestlista till de ansvariga på Migrationsverket, säger Mona som är med och arrangerar demonstrationen till Smålänningen.

Äter inte maten ibland för han vet inte om det är halalmat

En av de flera sakerna man är missnöjda med i Annerstad ska vara själva boendesituationen.

– Rummen är alltför små för en hel familj och maten är alltför dålig. Det är många barn som inte mår bra för att de inte tycker om maten och inte äter, säger Mona.

Ett barn i 10-års åldern säger att han äter egentligen halalmat, men äter inte maten ibland för han vet inte om det är halal eller inte. Han säger också att personalen på boendet inte heller berättar om vad det är som serveras.

– Inte ens de som behöver speciell mat för att de är sjuka får något annat att äta än det som serveras, säger Mona.

Förutom det så klagar man också på Migrationsverkets personal, som enligt de asylsökande inte visar någon respekt för dem. Flera ska ha berättat om sårande kommentarer från personalen.
– Vi har varit här i tio månader nu. Vi kommer från krig och det är en svår situation vi befinner oss i, säger Mhomad som bor på anläggningen.

– Vi vill bli integrerade, lära oss svenska och få ett eget jobb. Ge mig ett jobb så ska jag betala för mig själv och betala skatt, säger Mona.

daniel-lilja-signatur

 

Kommentarer

kommentarer

4 Comments

  1. Detta är skamligt! Sverige välkomnar hundra tusentals flyktingar! Självklart blir det långa väntetider på migrationsverket. Det värsta är att dem har mage att klaga på våran gästvänlighet… Mat, boende och resor bland annat, han sa det själv dem har flytt från krig och elände ska dem inte va tacksamma? Hade dem mat och trygghet där dem kom ifrån? Åk hem om ni inte är nöjda!!
    Vi betalar ju ändå flygbiljetten!!

  2. ..om ”man kommer från krig” ( vilket nog mycket ofta är tvekssamt..) bör man väl enbart vara glad över att FÅ mat, FÅ gratis, boende och slippa dagliga smattret från Kalashnikovs utanför fönstret..
    ”When in Rome, do as the Romans…”

Kommentera