Asylsökande kopplade till 69 000 brott – på bara tre månader

Tysk migration
Statistik från tyska myndigheter visar att brotten ökat kraftigt och att det finns ett tydligt samband med de växande flyktingströmmarna. Förra året tog landet emot över en miljon flyktingar. Nu slår den tyska polismyndigheten larm och presenterar statistik som kopplar asylsökande flyktingar till 69 000 brott – på bara tre månader.

De omtalade och kontroversiella siffrorna har väckt både ilska och oro i Tyskland. Landets förbundskansler Angela Merkel har kritiserats för sin liberala flyktingpolitik, och till följd av den kraftigt växande massinvandringen har högerextrema kretsar fått mer utrymme, även inom politiken.

Förra året tog Tyskland emot över en miljon flyktingar från Mellanöstern. Redan när de första strömmarna nådde Tyskland utryckte invånare oro över den ekonomiska situationen och landets säkerhet.

Överrepresenterade nationaliteter

Liknande statistik som kommer från BKA Federal Police, som i sin granskning registrerat gärningsmännens nationalitet. Medborgare från Serbien, Georgien och afrikanska länder var kraftigt överrepresenterade. Till skillnad från de övriga länderna är Serbien det enda landet som ansökt om EU-medlemskap och fått kandidatstatus.

Siffrorna var något lägre bland syriska, afghanska och irakiska flyktingar trots att de tillhör de allra största flyktinggrupperna.

Enligt rapporten var 29,2 procent av brotten relaterade till stölder. 28,3 till störning av allmän ordning, samt 23 procent relaterat till fysisk skada. Drogrelaterade brott var nere på 6,6 procent och sexuella brott på 1,1 procent.
Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentarer

kommentarer

4 Comments

  1. Hur ser samma statistik ut i Sverige? Och finns det överhuvudtaget en sådan statistik? För det kan ju ses som en rasistisk statistik och då måste ju rasistkortet upp.

  2. Välkomna till verkligheten PK-tomtar!
    Enligt advokater och åklagare jag talat med så begås ca 90% av alla brott i Sverige av invandrare.
    Av de ca 10% brott som begås av Svenskar så är ca 90% av dem rattfylla och hustrumisshandel på fyllan, svensken kräver med andra ord brännvin för att spåra ur medan andra är urspårade ifrån början!

  3. Oväntat knappast!! Att släppa in folk helt utan bakgrundskontroll bara för de ropar asyl är skrämmande!! Vem ska man skydda?? Den egna befolkningen eller potenta våldsverkare kriminella och terrorister?? Folk som valt elda sina pass och id efter tagit sig igenom ett gäng trygga länder!! Men gnälla på Kent Ekroth logiska slutsats går väl bra tills man själv lägger samma ide efter tillräckligt många BOOOOM…

Kommentera