Asylsökande fick inte nötkräm – knivhotade personal på asylboendet

nötcreme2
Efter att en asylsökande inte ska ha fått nötkräm ska han enligt anmälan fått ett raseriutbrott och börjat slängt möbler och viftat med kniv – nu är händelsen anmäld till Arbetsmiljöverket.

Verksamheten, som ska ligga i Västerbottens kommun, har nu gjort en anmälan om hot. Det var efter att mannen inte fick följa med att handla som det ska ha svartnat för mannen.

”De går iväg och det tar inte lång tid så kommer ungdomen tillbaka mycket svart i blicken och arg, säger att han vill ha en kniv, sparkar på skafferidörren”, skriver verksamheten i sin anmälan.

Kastnar ner ett bord från balkongen

I sin anmälan hävdar personalen att mannen säger att han ska använda kniven för matlagning, men personalen säger att han måste lugna ner sig först. Då börjar han istället att söka efter en kniv i köket, enligt personalen, men greppar tag i en stekpanna och springer upp till övervåningen på boendet.

Mannen ska sedan ha slagit med stekpannan, men personalen ser inte på vad, och kastat ner ett bord från balkongen.

Ville ha nötkräm annars skulle det bli ”bråk”

”Ungdomen frågar efter en kniv igen men får inte en, då säger han att han har två knivar på sitt rum och går dit och hämtar en stor kniv som han viftar med”, skriver verksamheten i sin anmälan.

I samband med att han viftar med kniven ska han ha hotat om ”bråk” när den som inte köpt nötkräm åt honom kommer tillbaka. Sedan ska han ha kastat kniven och slängt en tvättställning nedför trappan.

Jakob Larsson, Webbredaktör

2 Comments

  1. Disse muslimer / migranter er ikke å regne som vanlig folk. Dette ser man overalt i verden. Får de ikke viljen sin, griper de til våpen, kniv og kommer med vold og kriminelle handlinger som reaksjon. Hvorfor returneres slike ikke omgående til det landet de kommer fra. Hvorfor skal befolkningingen i vertslandet, som har tatt i mot disse personer for å hjelpe, akseptere dette? Få de ut av landet. De hører ikke til i et sivilisert land i Europa. Takken er helvete og brotsverk.

Kommentera

swe_sek