Åsa Romson och Gustav Fridolin avgår inte som språkrör – men är beredda att lämna över

Idag, klockan 11.30 bjöd MP:s språkrör in till en pressträff. Efter veckor av skandaler berättar nu både Åsa Romson och Gustav Fridolin att de inte avgår som språkrör – men är beredda att lämna över vid kongressen om tre veckor om valberedningen hittar andra som kanske har starkare mandat.

Åsa Romson har den senaste veckan pudlat med att kalla 9/11 för olycka, när vi alla vet att det var en terrorattack. Forskare har också sagt att MP har infiltrerats av Islamister och MP har gått ut med att man ska granska påståendet. Flera Miljöpartister har avgått efter avslöjande om att de har kontakter med islamister, vägrar ta kvinnor i handen, och en som inte känner sig trygg som svensk muslim, allt efter Mehmet Kaplans avgång.

Vice statsministern har trampat i klaveret många gånger, till exempel ;

1. Anställde knarksvampssmugglare

När Åsa Romson skulle handplocka tjänstemän till regeringskansliet så hade hon inte riktigt kollat upp personernas bakgrund. En av tjänstemännen hade nämligen dömts för narkotikabrott 2012, då han försökt smuggla in knarksvampar av märket ”Philosopher’s Stones” in i Sverige.

2. Jämställde båtkatastrof med förintelseläger

Under partiledardebatten 10 maj så kom katastroferna i Medelhavet, där tusentals flyktingar drunknat på tal. Åsa Romson jämförde då Medelhavet med nazisternas dödsläger Auschwitz, där över en miljon människor systematiskt mördades. Romson fick extremt mycket kritik för sitt uttalande och skulle sedan be om ursäkt.

3. Målade båten med giftig färg

I oktober 2014 avslöjades det att den då nyblivne miljöministern Åsa Romson använt en icke miljögodkänd kopparbaserad färg för att måla underredet på sin båt. Det visade sig också att Romson använde diesel för att värma upp båten. I en intervju med Expressen bad hon om ursäkt för den giftiga färgen.

åsa romson

Gustav Fridolin, utbildningsminister, däremot har inte kantats av lika mycket skandaler, men har festat i Hultsfred för skattebetalarnas pengar, har flugit för att hämta ministrar som inte orkat åka 4 mil till Arlanda, för en faktureringskostnad för 10.000 kr per timme, och onödiga koldioxidutsläpp. Han har också visat starkt stöd åt Memhet Kaplan som fick avgå förra veckan, och kunde inte för hela världen förstå ”Att kvinnor kunde ta dåligt upp” med att Yasri Khan inte vill hälsa på kvinnor med ett handslag.

Här är Gustav Fridolin med i en youtube-video där man rappar för fri asyl. Han syns vid 1.57 in i klippet.

Kommentera

swe_sek