Är det okej att spela lotto på arbetstid?

Arbetslokaler

I den värld vi lever i har den teknologiska utvecklingen utökat tillgängligheten inom många segment. Spel, mat, nöje och resor är bara några av dessa. Men finns det några gränser? I nedanstående avsnitt svarar vi en läsarfråga som just handlar om ovanstående fenomen.

Läsarfråga:

Jag arbetar på ett internationellt företag tillsammans med ett 30-tal kollegor. Här finns många kulturer och nationaliteter representerade; skandinaver, nordamerikaner, sydamerikaner, syd- och östeuropéer. Jag vet inte om det här har med kultur att göra, men det finns några individer som inte verkar veta hur man uppför sig på ett kontor. De kommer för sent, tar långa raster och till och med spelar lotto på arbetstid. Vart går gränsen? Är det okej om jag konfronterar mina kollegor? Och hur vanligt är detta?

Svar: Problemet du skriver är inte unikt och finns på de flesta arbetsställen. Det kan i vissa fall, men behöver inte alltid vara, kulturella inslag som ställer till det. Även om dina kollegor är från samma kontinent som du så finns det stora skillnader i exempelvis synen på arbetsgivare respektive anställd och deras relation.

En svensk är generellt mer öppensinnad och tål kritik, medan en ryss kan uppleva kritik (även konstruktiv sådan) som något oartigt. Därför bör du inte heller konfrontera dina kollegor om de spelar lotto eller andra typer av spel på arbetstid. Låt istället bolagsledningen själva uppmärksamma problemet och ditt engagemang i arbetet. I slutänden är det ändå era individuella resultat som kommer spela roll.

Konfrontera, men föreslå förslag

Om du har arbetsuppgifter som behöver lösas i grupp så kan du bestämt men vänligt gå fram till dina kollegor och säga ”Jag har inte tid att lösa detta själv och kommer behöva er hjälp. Tyvärr har jag andra arbetsuppgifter att lösa idag och jag kan inte vänta med detta”. Fungerar det inte så får du diskutera problemet med en chef.

Vad gäller spelandet så kan även detta fenomen begränsas. Prata med din chef och lägg fram problemet på ett snyggt sätt. Berätta hur deras spelande begränsar dina arbetsmöjligheter. Föreslå också andra aktiviteter såsom bolagsspel med 100 andelar, där all personal kan vara med och spela, gärna på något teamevent eller under en gruppaktivitet. Tro det eller inte, men det finns forskning som visar att dessa typer av spel kan öka motivationen på jobbet.

Vikten av att ta egna initiativ

Våga ta initiativet själv. Prata med dina kollegor och stäm av vibbarna du får. Upplever du svårigheter med detta kan du alltid lyfta fram problematiken för din chef eller för någon i ledningen. Undvik dock att problematisera situationen. Lägg fram det på ett trevligt, men samtidigt allvarligt sätt. Här kan du läsa mer om kontorslandskap, kontorsmiljöer och hur du som anställd förväntas bete dig i dessa.

Kommentarer

kommentarer