Ännu en islamist hoppar av från miljöpartiet

Foto: Miljöpartiet
Foto: Pressbild, Miljöpartiet

Grön Ungdoms språkrör i Stockholm, Semanur Taskin, har meddelat att hon hoppar av från sin post och att hon inte längre känner sig trygg inom politiken. Den här kontroversiella miljöpartisten, som tidigare förespråkat om särskilda badtider för kvinnor, uppger således att hennes tro som ”svensk muslim” ligger till grund för beslutet.

– Jag känner mig misstänkliggjord av både politiken och samhället. Jag känner att jag inte hör hemma. Jag tvivlar över hur samhället ser på mig och mitt engagemang som svensk muslim. Detta handlar inte bara om vem som fått avgå för vad, utan en känsla som grott i mig, skriver hon, i en debattartikel på Aftonbladet.

Taskin är involverad i styrelsen för organisationenSvenska muslimer för fred och frihet, som den nyligen avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan var med och grundade. Flera svenska medier har försökt nå henne i samband med avhoppet, dock utan framgång.

Vid ett tidigare tillfälle ska Taskin fått kritik för att ha visat sitt stöd öppet för den turkiska presidenten Erdogan, och för bara några dagar sedan kritiserades hon av sina partivänner för att ha publicerat ett annat kontroversiellt inlägg på sociala medier:

”Här och nu börjar hashtaggen #islamistjavisst. Om Mehmet är islamist, då är jag #islamistjavisst alla dagar i veckan”

Taskin har även jämfört Mehmet Kaplans middag med de högerextrema turkarna med att pekas ut som rasist om man vistas i ett rum med vita personer. Efter uttalandet ändrade hon om inställningarna på hennes Twitter-konto till privat. Till följd av detta raderade hon även sin Facebook-sida.

daniel-lilja-signatur

1 Comment

Kommentera

swe_sek