Alliansen splittrat: KD kan tänkas samarbeta med SD

Alliansen

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har i ett nytt uttalande bekräftat att hennes parti kan tänkas regera med stöd av Sverigedemokraterna. Hon berättar också att SD inte är något rasistisk parti.

– Nej, det gör jag inte, om vi talar om Sverigedemokraternas officiella politik idag, säger hon till den kristna nättidningen Dagen.

Förra söndagen deltog Moderaternas partiledare Anna Kindberg Batra i SVT:s Agenda. Under programmet blev hon vid ett flertal tillfällen tillfrågad om hon kan tänka sig att samarbeta med SD – något hon inte kunde ge raka svar på. Hon konstaterade dock att Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti.

– De skyller ju alla Sveriges problem på invandring. Då är det ju rasistiskt, då ställer man ju grupper mot varandra och sätter etiketter på andra människor, sa Kindberg Batra.

Delade åsikter inom Alliansen

Åsikterna är delade inom de sju allianspartierna. KD-ledaren Bush Thor välkomnar ett samarbete med SD och förklarar att partiets rasistiska rötter inte är relevanta med deras nya politik. Hon förklarar också att det finns rasism inom alla partier.

– Jag har mött sverigedemokrater som är rasister, men det har jag gjort också i andra partier, säger Ebba Busch Thor.

1 Comment

Kommentera

swe_sek