10 svenska politiker du aldrig kommer glömma

Svenska politiker

Även om den svenska politiken är relativt neutral i jämförelse med andra länder så finns det några utstickare som vi alltid kommer minnas. ABC Nyheter har i nedanstående lista samlat tio politikertyper du aldrig kommer glömma.

Fifflaren

Mona Sahlin fifflar

Det finns många fifflande politiker i Sverige, men den som toppar listan är utan tvekan socialdemokraternas före detta partiledare Mona Sahlin. I bagaget hittar vi obetalda parkeringsböter, den berömda Tobleronechokladen, obesiktade bilar och brev från skatteverket.

Den förvirrade

Batra

Ingen annan politiker har lyckats framstå så förvirrad som Anna Kinnberg Batra. I politiska sammanhang är hon väldigt otydlig och verkar inte veta vad hon vill. Vi får självklart inte glömma bort hennes sensationella uttalande där hon kallade alla som inte var från Stockholm för lantisar.

Nickdockan

Lars Ohly

Det finns ingen annan som nickar som Lars Ohly. Han är och förblir den enda nickdockan inom svensk politik. Har han ingenting att säga? Eller håller han bara med sina kollegor i den rödgröna röran?

De som inte kan räkna

Kan inte räkna

Åh nej, då var det dags igen. Minns ni Sverigedemokraternas Margareta Sandstedt som inte kunde räkna? Aj, aj, aj! Skämskudden på den!

Den läskiga men oerfarna politikern

Kristina Winbergs ögon

Det finns många oerfarna politiker. En av stjärnskotten är Sverigedemokraternas Kristina Winberg, som inte bara är oerfaren – utan även superläskig. Hon behöver aldrig debattera eftersom ögonen verkar tala för sig själva. Passa dig riktigt noga!

Experten på manlig härskarteknik

Göran Persson, Manlig härskarteknik

Ingen annan har lyckats göra det som Göran Persson gjorde i direktsändning, han utövade manlig härskarteknik! I alla fall enligt Maud Olofsson, som inte alls var glad över att få prata med Perssons rygg.

Festprinsessan

Sara Skyttedal, Champagneflaska

Alla har vi hört om politikernas fyllefester, bastukvällar och fartfyllda äventyr på Gran Canaria, Cypern och på senare tid även Malta. Vet du inte var den här lilla men skandalösa Medelhavsön ligger så rekommenderar vi att du klickar in dig på Where is Malta. Och om du vill utforska var våra kära politiker roar sig så finns det en tydligare beskrivning om Maltas nattliv här.

Men det finns bara en pangpolitiker som vågar korka upp vid rätt (kan ifrågasättas) tillfälle, nämligen KDs Sara Skyttedal. Erkänn Sara, detta var väl bara för att samla politiska poäng?

Eldfågeln Phoenix

Schyman eldar upp pengar

Gudrun Schyman är Sveriges svar på eldfågeln Phoenix, men det enda hon inte vill sätta eld på är sig själv. Istället beskyller hon män för alla världens problem. Visste du förresten att det är brottsligt att elda upp pengar?

Det är bara käbbel

Det är bara käbbel

Vad finns det mer att säga. Kan du inte bemöta dina motståndare i en debatt så räcker det med att skrika käbbel. Enough said.

FI-politikern som anklagades för att ha gift bort sin dotter

Soraya Post dotter

I en intervju i Dagens Nyheter stod det att Soraya Posts dotter gifte sig ung, som sextonåring. Det var inget officiellt äktenskap, men det hölls en bröllopsfest och alliansen erkändes i släkten. Detta har väckt frågor om var Post står i frågan om barnäktenskap.

Kommentera

swe_sek